Header image
Maanantaisin klo 20.30-23.00
Lähiradio 100,3 MHz
 
 

Klassinen ilta - ohjelma vailla vertaa

Syksystä 2005 alkaen on Lähiradiossa toimitettu opiskelijavoimin viikottaista Klassinen ilta -ohjelmaa, joka keskittyy esittelemään kotimaisia säveltäjiä. Sarjan tarkoitus on esitellä suomalaista taidemusiikkia monipuolisesti tavalla, joka kiinnostaa kirjavaa yleisöä.

Maanantaisin klo 20.30 - 23.00 Lähiradiossa taajuudella 100,3 MHz

Ohjelma lähetetään lähes aina suorassa lähetyksessä maanantai-iltaisin klo 20.30 - 23.00. Lähiradio on helsinkiläinen paikallisradio, jonka omistavista yhdistyksistä Klassista iltaa tuottaa Kansan Radioliitto. Aseman kuuluvuus on hyvä noin 60 kilometrin säteellä Helsingistä eli arviolta Siuntio-Hyvinkää-Porvoo -puoliympyrän sisällä. Tilastojen mukaan Lähiradiolla on viikossa noin 70 000 kuuntelijaa. Suoriin lähetyksiin voi soittaa numeroon (09) 7011 022.

Ohjelmaa on alun perin toimittanut kolme, sittemmin kaksi opiskelijaa:

Toimituskunta ei saa työstään palkkaa ja on äänitemateriaalin suhteen kirjastojen ja säveltäjien omien äänitearkistojen varassa. Näillä näkymin ohjelma jatkuu vielä pitkään, koska suomalaisia säveltäjiä on satamäärin, ja koska musiikkia voi käsitellä muutenkin kuin henkilöteemojen kautta.

Suomen Kulttuurirahasto on tukenut ohjelmaa vuosina 2008, 2009 ja 2010 mm. säveltäjävieraiden matkakulujen kattamiseksi.

Säveltäjille

Jos suomalainen säveltäjä haluaa musiikkiaan radioon, hän voi ottaa yhteyttä ohjelmasarjan toimittajiin.

Jotta säveltäjän tuotannolle voitaisiin omistaa kokonainen ohjelma, tulisi musiikkia olla käytettävissä 60 - 90 minuuttia äänitteillä. Lisäksi säveltäjän tai sairaustapauksissa hänen edustajiensa olisi hyvä olla paikalla lähetyksessä. Kansan Radioliiton studio sijaitsee Kalliossa osoitteessa Hämeentie 32 A (suora sisäänkäynti kadulta). Jos musiikkia on äänitteillä vain vähän, säveltäjä voidaan esitellä myös ilman, että hänestä pidetään kokonaista ohjelmaa.